کلمه «اسید» (به انگلیسی:acid) از واژه لاتین acidus به معنای «ترش مزه» آمدهاست. تعاریف گوناگونی برای اسید و باز وجود دارد، از جمله تعاریف آرنیوس، لوری-برونستد و لوییس. اسیدها موادی ترش مزه اند خاصیت خورندگی دارند شناساگرها را تغییر رنگ می دهند و بازها را خنثی می کنند. بازها موادی با مزهٔ گس-تلخ اند حالتی لزج دارند شناساگرها را تغییر رنگ می دهند و اسیدها را خنثی می کنند.
اصطلاح «الکل» به گروه وسیعی از مولکولهای آلی اطلاق میشود که یک گروه هیدروکسیل (-OH) پیوسته به اتم کربن اشباع شده است اتیل الکل که گاهی الکل نوشیدنی هم نامیده میشود برای خوردن مورد استفاده قرار میگیرد. طعم و مزه مشخص مشروبات الکلی مختلف، حاصل روشهای تولید آنها است، که در محصول نهایی به پیدایش متجانسهای مختلف میانجامد، هرچند متجانسها ممکن است اثرات روان گردان متفاوت بر مشروبات الکلی مختلف ببخشد، این تفاوتها عملا در مقایسه با اثر خود اتانول جزئی است.
صابون یکی از مواد شوینده است که معمولا از نمکهای سدیم یا پتاسیم و اسیدهای چرب گوناگون ساخته میشود. صابون بايد داراي رنگ و تركيب يكنواختي بوده و بصورت قالب محكم و بدون بوي نا مطبوع باشد و هنگامي كه در آب سرد حل مي شود بايد قدرت پاك كنندگي خوبي داشته باشد.
همه ابرها ذرات آب یا کریستالهای یخ را با خود حمل میکنند، اما این ذرات بسیار کوچکتر از آن هستند که به زمین ببارند. اگر ارتفاع ابرها بیشتر شود ، هوای سردتر ، باعث فشردهتر شدن بخار آب میشود و این ممکن است برای شکل دادن باران ، تگرگ یا برف مناسب باشد. باران آبی است که پس از سرد شدن بخارهای جوی بوجود آمده و بر زمین میریزد. در زبان پهلوی بدان واران (waran) میگفتند.
اگر چه Co2 بسیار محلول در آب می باشد در اتمسفر جزء کوچکی بحساب می آید. کمتر از 1% دی اکسید کربن در آب به شکل اسید کربنیک می باشد و این اجزاء به سختی از هم تفکیک می شوند. در آب خالص در دمای c25 غلظت کل دی اکسید کربن حدود mgil 48% می باشد . در غلظتهای بالای co2 ، PH کاهش می یابد. در غلظت دی اکسید کربنی معادل mgil 30 ، ph حدود 8/4 می باشد.
در اين مقاله، يک مدل دو فازي که در آن راکتور بستر سيال به دو فاز حباب و امولسيون تقسيم شده و واکنش در هر دو فاز حباب و امولسيون در نظر گرفته شده، ارايه شده است. فاز امولسيون به چند راکتور اختلاط کامل و فاز حباب به چند راکتور قالبي که به طور متوالي قرار گرفته اند تقسيم شده اند.
با افزايش تدريجی جمعيت و نياز بيشتر به محصولات كشاورزی، مصرف كودهاي شيميايي در كشور روز به روز در حال افزايش ميباشد. اين افزايش مصرف علت اصلی ايجاد مجتمع پتروشيمي در نقاطی از ایران گرديد. فکر و اندیشه ایجاد صنعت پتروشیمی در ایران قدمتی حدود ۴۵ سال دارد، جهت نیل به این هدف، سازمانهای متعددی در وزارتخانةهای مختلف به وجود آمدند.
لوله گرمايي وسيله اي است براي انتقال حرارت که امروزه استفاده از آن کاملا تجاري شده است . اين وسيله بيشتر به صورت وسيله بازيافت انرژي حرارتي اتلافي مطرح شده است به اين دليل که داراي بازده بالا و حجم کمي بوده و نيز ايجاد آلودگي هم نمي کند. لوله گرمايي از بعضي جهات شبيه به ترموسيفون مي باشد و پرداختن به چگونگي کارکرد اين دستگاه قبل از بحث در مورد لوله گرمايي مفيد خواهد بود.
برش هیدروکربنی بنزین از روشهای مختلفی تولید می شود که می توان آنها را به دو دسته کلی فیزیکی و شیمیایی تقسیم کرد. روشهای فیزیکی برمبنای جداسازی ترکیبات مختلف نفت خام از یکدیگر و تولید انواع برشها هیدروکربنی می باشد، اما روشهای شیمیایی از طریق انجام واکنشهای شیمیایی روی برخی ترکیبات هیدروکربنی سنگین و یا سبک و تبدیل آنها به محصولات مورد نظر انجام می گیرد.
در اوايل دهه 1960 ادوات وكنترلر هاي الكترونيكي جايگزين كنترلرهاي نيوماتيكي شدند كه از مزاياي اين كنترلر هامي توان سرعت و دقت زياد و كم حجم بودن آنها را نام برد. طولي نكشيد كه كامپيوترهاي ديجيتال كه قابليت پردازش لوپها ي كنترلي را داشتند، جايگزين كنترلرهاي الكترونيكي شدند. كامپيوتر مركزي پس از دريافت تمام متغير هاي پروسسي از طريق وروديها و دستورات صادره توسط اپراتور از طريق صفحه كليد، آنها را طبق برنامه كنترلي از قبل نوشته شده پردازش و نتايج اين پردازش را از طريق خروجيها به محركهاي نهايي كنترل اعمال مي كنند.
ديگ بخار دستگاهيست كه براي توليد بخار از آن استفاده ميشود. اين بخار ميتواند براي چرخاندن توربين يا گرم كردن برخي كورهها استفاده شود. در ديگهاي بخاري كه در نيروگاهها كار ميكنند به دليل نياز به فشار بالاتر بخار به صورت سوپرهيت (مافوق گرم) است. آب در اين ديگهايبخار از لوله هايي كه در ميان شعله هاي مشعل محصور شدهاند عبور ميكند اما در ديگهاي بخار كوچكتر بخار به صورت اشباع خواهد بود و در اين مشعلها شعله در داخل لوله و آب در اطراف لوله قرار دارد.
در این پایان نامه واکنش آروماتیزاسیون متان و تبدیل مستقیم آن به بنزن روی کاتالیست های مولیبدن و تنگستن بر پایه زئولیت ZSM-5 در دمای 088 درجه سانتی گراد بررسی شد. کاتالیست های مورد نظر به روش تلقیح نمک فلزی روی زئولیت با درصدهای وزنی مختلف بین 2 تا 8 درصد ساخته شدند. شناسایی کاتالیست ها بوسیله تکنیک های XRD و FTIR انجام و ساختار آن ها قبل و بعد از واکنش بررسی شد.
از اواخر دهه 50 تعداد واحدهاي توليدكننده رنگ افزايش يافت و امروز صنعت رنگ كشور با بيـش از 350 واحد صنعتي مجاز با مجموع ظرفيت 900 هزارتن در سال توليد انواع رنگهاي ساختماني و صنعتي و همچنين صدها واحد غير مجاز مشغول به فعاليت مي باشد. صنعت توليد رزينهاي مورد مصرف در رنگسازي نيز در كشور سابقه اي طولاني دارد. رزین پایه اصلی رنگ است و سایر اجزای رنگ به وسیله آن به یکدیگر و به سطح مورد نظر می چسبند. ضمنا رزین، با تشکیل فیلم، بعد از خشک شدن رنگ، باعث محافظت سطوح در برابر عوامل خارجی می شود. کیفیت یک رنگ به نوع رزین آن بستگی دارد. به همین دلیل است که پوشش ها و رنگ های مختلف را بر حسب نوع رزین آن طبقه بندی می کنند. واکنش تبدیل رنگ تر به یک فیلم جامد را که منحصرا به رزین مربوط می شود، خشک شدن می گویند.
درنفت خام برش هایی وجود دارند که داراي پیوند هاي کربنی – نیتروژنی ( C-N ) می باشند. این ترکیبات همانند کاربازول ، پیریدین و ایندول و … هنگام سوختن ، گازاکسیدهاي نیتروژن تولید می کنند و این گازها آلاینده ي هوا هستند و در باران هاي اسیدي سهم بزرگی را ایفا می کنند در نتیجه صنایع و مخصوصا صنعت نفت به دنبال راهکارهایی جهت حذف نیتروژن از این برش ها هستند و تاکنون بهترین روش نیتروژن زدایی که در تمام جهان کاربرد داشته، نیتروژن زدایی هیدروژنی در حضور کاتالیست هاي مختلف بوده است.
منطقه يك عمليات انتقال گاز با دارا بودن 8 ايستگاه تقويت فشار گاز و يك واحد كارخانه تفكيك گاز اهواز يكي از قديمي ترين شركتهاي تابع شركت ملي گاز ايران مي باشد كه قبلا در قالب منطقه عملياتي خوزستان تحت مديريت پالايشگاه بيدبلند سازماندهي و ايفاي وظيفه مينمود كه پس از تصميمات اتخاذ شده از سوي شركت ملي گاز در سال 1380از پالايشگاه بيدبلند تفكيك شد.
درصنعت انواع مختلفی خوردگی وجود دارد که می توان با راهکارهایی از این پدیده جلوگیری نمود که در گام اول می توان با انتخاب صحیح مواد به کار رفته در ادوات به کار رفته تا حدی از این پدیده جلوگیری نمود و در گام بعدی و ساخت وسیله ی مورد نظر نوع و نحوه ی ساخت وسیله مهم است که برای مثال نحوه فرم دهی ساخت لوله واتصالات آنها در مقدار خوردگی موثر است. اما تا الان تا حد کمی از خوردگی جلوگیری نموده ایم ، عملیات های بعدی چون اعمال پوشش و تمیز کاری چون پرایمر کاری هم تا حدود 80درصد می تواند از خوردگی جلوگیری نماید . اما راهکارهای دیگر راهمچون کار گذاشتن آندفداشونده در زمین و اعمال جریان مستقیم و همچنین حفاظت کاتدی می تواند تا مقدار بسیار زیادی از خوردگی جلوگیری نماید.
صنعت رنگ سازی در حقیقت اختلاط چهار جز اصلی رنگ پايه رنگدانه حلال و مواد کمکی در یکدیگر می باشد. در روند اختلاط این چهار جز که هرکدام ممکن است خود مجموعه ای از دو یا چند ماده ی دیگر باشد مرحله ی پخش رنگدانه و سایر مواد جامد در فاز مایع رنگدانه از مهمترین مراحل تعیین کننده ی کیفیت رنگ تولید شده می باشد برای این منظور از انواع مخلوط کن ها و آسیا ها و آسیا مخلوط کن ها استفاده می شودکه هر کدام از آن ها در نوع معینی از رنگ ها با درجه ی گرانروی خاصی از رنگ کارایی بهتری از خود نشان می دهد.
با پیشرفت تمدن بشری , توسعه فناوری و ازدیاد روزافزون جمعیت در حال حاضر دنیا با مشکلی به نام آلودگی روبرو شده است که زندگی ساکنان کره زمین را تهدید می کند به طوری که در هر کشور حفاظت محیط زیست مورد توجه جدی دولتمردان است. آلودگی ناشی از انباشته شدن خاک و آب از ترکیبات سمی پایدار مانند مواد شیمیایی , نمک ها , فلزات سنگین و مواد رادیواکتیو عوامل ایجاد بیماری هایی است که تأثیرات ناسازگاری بر روی رشد و سلامت جانوران و انسان ها را دارد.
بعد از کشف نفت و استخراج آن در ایران لزوم احداث کارخانه های بالا دست مبدل جهت جلوگیری از خام فروشی در کشور احساس شد و بعد از تاسیس پالایشگاه آبادان به عنوان نخستین پالایشگاه ایران و با توجه به وجود گاز فراوان همراه با نفت استخراجی و همچنین کشف میادین گازی در سال های بعد کشور نیاز به محصولات پتروشیمی را احساس کرد و در سال ۱۳۴۲ انستیتو نفت فرانسه از طریق سازمان برنامه و بودجه مامور شد تا مکان یابی ایجاد صنایع پتروشیمی در ایران را بررسی کند.
پیشرفت در علم و مهندسی در مقیاس نانو نشان می دهد که بسیاری از مشکلات کنونی در ارتباط با کیفیت آب می تواند مرتفع گردد و یا تا حد زیادی با استفاده از مواد جاذب در مقیاس نانویی، نانوکریستالها، نانوذرات فعال زیستی ، غشاء کاتالیستی نانویی و نانوذرات پیشرفته در میان سایر محصولات و فرآیندهای حاصل از توسعه فناوری نانو بهبود بخشیده شود.
شیمی بسپار یا پلیمر و یا شیمی درشتمولکول ، شاخهای از دانش شیمی است که در آن خواص شیمیایی و روش ساخت درشتمولکولها و بسپارها مورد مطالعه قرار میگیرد. بسپارها، از بسپارش تکپارها تشکیل میشوند. در شیمیِ بسپار، درجه بسپارش، توزیع جرمی مولی ، تاکتیسیته ، همپار و بسیاری موضوعات دیگر مورد بررسی هستند. اغلب پليمرهاي متداول از پليمريزاسيون مولكولهاي ساده ألي به نام منومر به دست مي أيند.
نقشه های مفهومی ،یکی ازروشهای نوینی است که بانظریه ساختن گرایی ارتباطی نزدیک داشته ومی توانند درمراحل مختلف آموزش از طراحي و تهيه محتواي برنامه درسي گرفته تا مرحله اجرا و ارزشيابي مورد استفاده قرار گيرند.آشنایی دانش آموزان ومعلمان بانقشه های مفهومی وترغیب آنان به رسم نقشه های مفهومی منجربه درگیرشدن ذهن آنهابامفاهیم وارتباط منطقی موجودبین آنهامی گردد.
ما به تعریف مواد سرامیکی و علم سرامیک میپردازیم بعد به طرز ساخت مواد سرامیکی میپردازیم برای ساخت هر ماده سرامیکی یک سری عملیات واحد هایی مثل خرد کردن وآسیاب کردن ، اختلاط جامدات و… وجود دارد که ما میتوانیم موازنه انرژی و جرم حول این عملیات واحد ها ببندیم برای همین ما یک ماده سرامیکی مثل سیمان را به عنوان مثال برای تمام مواد سرامیکی مورد بررسی قرار میدهیم